Hem > Nyheter > Innehåll

Hur hög installerar jag min salong shampoo skål?

Sep 11, 2018

Tillverkarens riktlinjer

Salong

Varje shampoo skål är unik i sin design. Individuelliteten hos varje skål låter salongägare och arbetstagare designa sina salonger i en stil som är all sin egen och ger önskad atmosfär till salongen. Således måste varje skål installeras i den höjd för vilken den är konstruerad. För de flesta skålar ligger detta mellan 33 inches och 36 inches, så även om du inte har handboken för din skål, planerar du inte att gå utöver denna räckvidd om det inte är utomordentligt klart att installera skålen inom detta område är inte lämplig för skåldesignen.

justerbarhet

Shampoo skål

Titta på om skålen du installerar har justeringsalternativ. Hydrauliska schampongskålar kan höjas och sänkas avsevärt (vissa modeller kan höjas eller sänkas upp till en fot). Det betyder att det inte kan vara ett problem för vissa modeller att ha skålen installerad utöver det vanliga intervallet 33 till 36 tum. Om du funderar på att installera en justerbar skål, se tillverkarens riktlinjer och överväga vilken höjd som skulle resultera i de minsta anpassningarna under användningen.

BX-664.jpg

Klienter och arbetare

Shampoo skål

Dina kunder ska inte luta sig tillbaka långt i stylingstolen. Om de är, betyder det att din salongskål behöver höjas. Idealt sett bör skålen placeras i en höjd som tillåter en liten magerhet medan klienten förblir huvudsakligen upprätt så att vatten och andra kemikalier lätt kan springa i bassängen.

När du väl är säker på att skålhöjden gör det möjligt för kunderna att sitta bara i halvsidigt läge, titta på hur majoriteten av arbetarna i salongen arbetar över bassängen. Om de slås framåt för att nå, är handfatet inte tillräckligt högt. De ska kunna stå ganska raka medan de arbetar. En kombination av att justera skålhöjden och stolhöjden ska kunna rymma de flesta.

VVS

VVS

Varje ort har sina egna VVS-föreskrifter. Du kan behöva kontrollera om rörlängden som skapats av höjden på din specifika schampongskål är i överensstämmelse med dessa föreskrifter. Om vinkeln inte tillåter tyngdkraften att dränera röret ordentligt, kan du behöva hitta ett sätt att höja skålhöjden (t.ex. en betong- eller marmorsalongskålplattform).

BX-666B.jpg